It’s A Record – Prikkfri debut fra sersjanten

It’s A Record – Prikkfri debut fra sersjanten

likhet med fjorårets kometer på debutfronten, Thomas Dybdahl og Vidar Vang, kommer Sergeant Petter – eller Petter Folkedal som han egentlig heter – inn fra sidelinjen og gjør nærmest rent bord i sitt aller første forsøk. I tillegg til at plata er uvanlig tilbydende rent designmessig, står også innholdet i forhold til forventningene. Og vel så det!

27-åringen har en fortid i Velouria, et band som aldri maktet å få skikkelig grunn under føttene. Det har derimot Petter klart på egenhånd, med et låtmateriale som stilmessig beveger seg mellom præriepop, country og rock, samt en ørliten dose funk(!).

To av låtene fra It’s A Record har vært playlistet på Petre. Foruten Urørt-hiten City Of Greens, har Perfection mer eller mindre rullert på kanalens spillelister jevnt og trutt siden i høst. To flotte låter som på albumet befinner seg i selskap med mye mer av samme kaliber.

Ikke helt ubegrunnet ble It’s A Record nylig beæret med betegnelsen Ukas Album, i Petre det også. Det er ikke vanskelig å forstå hvorfor, for dette er et gjennomført og knallsterkt materiale fra begynnelse til slutt.

Produsentduoen The Sensible Twins (som er synonymt med ildsjelene bak New Records; HP Gundersen og Kato Ådland) har sammen med Sergeant Petter funnet frem til et uttrykk som er genialt tidløst. Og når låtmaterialet i seg selv er bunnsolid, mens hovedartisten fungerer utmerket både som komponist og vokalist, kan det ikke gå galt.

Det er videre ikke vanskelig å se at sersjanten stammer fra det samme miljøet som Sondre Lerche. Omgivelsene i og rundt Gjøa Studio (igjen Gundersen- og Ådland-relatert) må ha betydd mye for den unge musikeren som her trer frem i full blomst. Forskjellen er at Petter har en musikalsk stil som ihvertfall treffer denne anmelder midt i sjelen. Og det i en sånn grad at det nærmest blir umulig å peke på noen svakheter her.

Konklusjonen må derfor bli at Sergeant Petter har levert et prikkfritt album som det er vanskelig å trekke noe som helst for. It’s A Record er variert, jordnært, tidløst og spennende i all sin utfoldelse. Dette er med andre ord en plate – slik en plate skal og bør være.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.