Punk Rock Machine – God klassisk punk rock

Punk Rock Machine – God klassisk punk rock

Jet Jaguar frontes av Helene på vokal og gitar, mens Ingvil og Linn trakterer henholdsvis gitar og bass. Bakerst sitter Gunnar på trommer og utfyller lydbildet. At Ramones er en viktig inspirasjonskilde for bandet hersker det ingen tvil om, noe musikken gir grunnlag for å mene, men det faktum at alle medlemmene trekker fram nettopp Ramones som sine musikalske favoritter underbygger den påstanden.

Punk Rock Machine er en hardtslående punk-EP, med et melodisk tilsnitt. Med korte låter som sitter i øret ved første gjennomlytting, viser bandet at de i aller høyeste grad gjør seg på en scene.

EP-en sparkes i gang med Shitfield, en låt som trekker tankene mot sen syttitallspunk. Det neste sporet Jet Jaguar er en hurtig og hardtslående punklåt på knappe to minutter om det å spille for et punkelskende publikum på Garage, Bergen. De to neste låtene My Neighbour og Saturday Night fortsetter med lett melodiøs punk rock. Ingen av de fire låtene har noen utpreget svakhet, så dette er bra!

Det eneste ankepunktet som kan trekkes inn, er at det er for lett. Det sitter for hurtig, og krever lite av lytteren. Men som sagt, dette er musikk som fungerer glimrende en fuktig kveld i et konsertlokale. For man kan ikke unngå å få rykninger i foten av Jet Jaguar.

Bandet har nok ikke de store forhåpninger om å skape ny og spennende musikk, noe som er helt greit i en musikkverden der lett hørbar musikk er undervurdert.

Morten Rosvold

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.