Everything I Touch Falls To Pieces – Brutalt og oppløftende

Everything I Touch Falls To Pieces – Brutalt og oppløftende

Chicagobandet Dead To Fall farer ikke med tullprat på sin første fullengder. Barbarisk metallcore basert på ville gitarsnerr og grotesk strupevokal, er blant ingrediensene, og er i sannhet ikke noe for de sarteste sjelene der ute. Utover disse brutale fakta, er Everything I Touch Falls To Pieces (sa vi destruktivt?) en ren oppvisning i instrumentbehandling og beint ut hardtslående musikk.

Dead To Fall er uten tvil noe av det mer oppløftende, innenfor den ekstremmetalsjangeren, som har bombardert mine voksede ører. Det som er så fint med band som disse amerikanerne, er at det aldri er særlig til kompromisser å spore i musikken. Ingen som roper på «sell out» når Dead To Fall plugger i instrumentene sine og går til angrep. En forutsetning er selvsagt (men kan aldri gjentas mange nok ganger) at de gode låtene er laget på forhånd. Det har denne gjengen i hvertfall sørget for å raske sammen. Men det er den ville destruktive måten bandets musikk blir fremført på som virkelig fascinerer lytteren.

Noen form for melodiske innslag er så godt som fraværende i all faenskapen, noe som dermed er med på å styrke grusomhetene som hamres ut. Riktignok belønnes vi for vår utholdenhet med en nydelig liten sak kalt Doraematu mot slutten av plata, der en klassisk gitar får øregangene til å hvile litt.

Stort sett er likevel Everything I Touch Falls To Pieces laget for og spilt av mennesker som trenger å løsne på ugunstige følelser. Meget aggressivt og med låter som går til hjertet. Men til tross for dette, er det god flyt i all ondskapen og man blir aldri uoppmerksom eller faller av lasset underveis.

Everything I Touch Falls To Pieces er et meget godt album for tilhengere av brutal metalcore. Som i tillegg både er godt spilt og aldri gir inn for melodiøse fristelser.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.