Hi-Fidelity Dub Sessions Chapter 4 – Solid dubsamling

Hi-Fidelity Dub Sessions Chapter 4 – Solid dubsamling

Dub er kanskje ikke den enkleste sjangeren å gi seg i kast med. Den kan være innadvendt, bråkete, og til tider helt uforståelig. Hvordan skal man finne hva som er bra, når det er så tilsynelatende mye rot? Det er her Hi-Fidelity Dub Sessions kommer inn i bildet, og gir oss en pekepinn på hva som er verdt å sjekke ut.

Nylig kom den fjerde skiva i denne rekken ut, og den holder som vanlig en høy standard. Låtutvalget varierer fra det småkommersielle, som denne gang er representert ved Groove Armada sin partyknallert Superstylin’, til materiale som ikke har kommet så langt at det har blitt oppdaget av de store masser.

Raggeprinsen Horace Andy, som har gjort store ting sammen med Massive Attack ved flere anledninger, stiller opp på låta Baby av Reggae Disco Rockers. Det fører til en liten perle av en dublåt, som er vel verdt å få med seg. Akkurat passe melodiøs og melankolsk til å kunne snurres når man har jentebesøk i kåken.

Richard Dorfmeister, den andre halvdelen av det genierklærte Krüder & Dorfmeister, har fått dilla på dub, og bruker mye tid på sitt Tosca-prosjekt. På denne samlingen får vi presentert to låter fra dette prosjektet. Den ene en røff remiks av klassikeren Honey, som fungerer bra også etter en dubinnsprøytning.

Dorfmeister har også en annen låt med på denne utgivelsen; en samarbeidslåt med Cutty Ranks The Stopper. Den danner sammen med Sola Rosa sin Don’t Leave Home, skivas to beste spor. De to sistnevnte har usedvanlig gode grooves, og det blir feil å ikke snakke om potensielle chilloutklassikere. Mektig bra er de!

Alt i alt er det tretten spor på denne utgivelsen, og det er akkurat passe mengde dub å håndtere om gangen. Dette er en god samling, som gjør det mulig å digge dub selv om man ikke har det største forholdet til sjangeren fra før av.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.