I’ll Keep You Here – Enda mer norsk melankoli

I’ll Keep You Here – Enda mer norsk melankoli

Rekken av norske og internasjonale band der melankolien og dysterhet står i sentrum er mange. Her på I’ll Keep You Here finnes spor av en hel drøss av dem: Minor Majority, Ai Phoenix, The Walkabouts, Tindersticks, Nick Cave og ikke minst Low. Jeg skulle veldig gjerne skrytt denne plata opp i skyene. Den er innadvendt, stille, mørk, mystisk og generelt alt som vi musikkjournalister stort sett elsker. Likevel ender jeg opp skuffende likegyldig til denne plata fra Merry November. Selv etter lang tids intens lytting.

Ikke er det mange gode melodier her. Ikke er det hele originalt heller. Tvert i mot sitter man igjen med inntrykk av et band som krampaktig forsøker å være mørke og mystiske, men uten å lykkes. Det blir da betegnende at vokalist Charlotte insisterer på å synge et par av sangene på fransk, selve føleriets verdensspråk. I sum mangler bandet troverdighet, og ender opp som kopister av mer vellykkede artister.

Nå skal jeg vokte meg vel for å slakte denne utgivelsen. I’ll Keep You Here er ikke uten lyspunkter eller tilløp til interessante melodier. Day Of Mourning og Dream It Away er begge eksempler på låter der bandets formel fungerer fint.

Likevel føler jeg at Merry November slipper til på platemarkedet for tidlig. Uten at jeg vet hvor lenge de har jobbet med dette albumet, tror jeg de ville vært tjent med å holdt seg i øvingslokalet og skrevet flere og bedre låter før de platedebuterte.

Det finnes alltids håp om at bandet i neste forsøk kan hente fram sterkere saker og faktisk klare å levere et minneverdig album.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.