Les Amis De Paris – Surferosas svenske kusine

Les Amis De Paris – Surferosas svenske kusine

Paris består av Annika Mellin, Emma Nylén, Mattias Svensson og Johan Efraimsson. Lydbildet er konstruert på gitar, keyboard, bass, trommer og jentevokal.

Bandet kom sammen i 2000, og i løpet av det året spilte de inn tre demoer uten å spille en eneste konsert. Dette endret seg imidlertid da de året etter ble plukket ut til å spille på Hultsfredsfestivalens demoscene, og ble kåret til Sveriges beste demoband.

Etter denne kåringen har de fokusert på spillejobber, og noe som har resultert i at de har spilt over femti konserter rundt omkring i Sverige. Dette har tydeligvis fått svenskene til å få øyne og ører opp for dem, for til sommeren blir de igjen å finne på Hultsfredfestivalen.

Med EP-en Les Amis De Paris får vi seks låter, alle av det kaliber som ikke egner seg til en rolig dagen-derpå-dag på sofaen. Dette er mer vorspiel-musikk av samme sort som The Sounds, Melody Club og Surferosa.

Med åpningslåta Streetlights er faktisk Mariann og hennes åttitallspop det første jeg tenker på. Låta er fengende og har det samme «trøkket», og du sitter igjen med den samme følelsen du har etter å ha hørt for eksempel Lucky Lipstick. Altså ikke den verste følelsen du kan ha, dersom du har sansen for den slags gladpop.

Resten av EP-en gir ikke den samme følelsen. Noe av materialet blir litt for tamt til å kunne måle seg med førstelåta. Men om ikke dette er like morsomt og med like stort særpreg som det Surferosa har kommet med, så er det absolutt lyttervennlig nok. Man skal heller ikke se bort fra at Paris fungerer bedre live enn på plate.

Katrine Øyehaug Karlstad

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.