In The Beginning – Intet nytt fra boybandfronten

In The Beginning – Intet nytt fra boybandfronten

Blazin’ Squad er i disse dager klare med sitt debutalbum In The Beginning. Gruppen består av ti(!) 16 år gamle gutter som fant hverandre for tre år siden i den nordlige delen av London. Gruppen har selv kategorisert musikken sin som en fusjon av hip hop, R’n’B og pop. De vil ikke ha det på seg at de er som alle andre boyband. Dette fordi de etter sigende ikke er kunstig sammensatt for å tjene penger, men tvert i mot har funnet hverandre som et hvilket som helst garasjerockband.

Uansett hva gruppen skulle ønske å stå frem som, så er den et boyband så godt som noen. Det er en skokk med pubertale tenåringer, som synger om vanskelige ting som kjærlighet, uvennskap, og generelt tøffe kår som tenåring. Er det bra? Nei.

Her får du det du kunne vente deg. Jevnt over oljeglatt produksjon, tekster som ikke gjør noen forskjell, og en solid dose halvhjertet rapping. For det skal på død og liv være hip hop, det boybandene dytter ut nå om dagen. Hvorfor de har valgt å gå løs akkurat den sjangeren er uklart, når man gang på gang ser at det ikke fungerer.

Det mest dramatiske på denne utgivelsen er den hårreisende coverversjonen av Bone Thugs N-Harmonys Crossroads. En låt som i utgangspunktet er veldig god, blir her bare stusselig. Blazin’ Squad er rett og slett ikke i besittelse av de ferdighetene som skal til for å yte denne låta rettferdighet. Det blir for dumt når de stotrer av gårde på de up-tempo rimpartiene som en gang i tiden gjorde dette til en klassiker. Fy skamme seg!

Det er i det hele tatt flertall av de låtene som ikke fører frem til noe som helst. De hadde sikkert passet fint til skoledansen på en barneskole, men hvis man er litt mer kritisk til hva man fyller ørene med, er ikke dette noe videre.

Men det noe som redder dette fra den totale latterliggjørelse. Det er de forholdsvis vasse produksjonsmessige bidragene på to av låtene. Låtene jeg sikter til er The Love Song, som er en brukbar UK garage-låt, og All About The Music som har faktisk klarer å finne et særpreg på lydbildesiden. Men produksjon alene, skyter ingen anmelder av hesten. Det må være noe som setter seg tekstmessig også, og det er det altså dårlig med her.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.