Keeping Pets – Finfint fra Kay

Keeping Pets – Finfint fra Kay

Kays stemme er så intens og markant at man virkelig spisser ørene. Den er i tillegg usannsynlig lik stemmen til Pearl Jam-vokalist Eddie Vedder. Kay har dessuten med seg flinke folk fra Pale Figure, Svidd Grevling, Number Seven Deli og Jim Stärk. Med et slikt utgangspunkt lover det godt. Det er verre at fornemmelser i retning Scott Stapp og hans jammerband Creed også sniker seg inn.

Keeping Pets er en finfin EP som riktignok ikke sitter umiddelbart. Derimot vokser de fire låtene seg betraktelig gjennom flere gjennomlyttinger. Førstesporet, Trust, er en nydelig liten sak. Andresporet, When She’s Around er også et fint bidrag. Denne blir likevel noen hakk tammere og forutsigbar. Sistesporet, That’s The Way I Want It, overrasker med litt mer up-tempo og interessante overganger. Høydepunktet er uansett Hold My Hand, som er sår og inderlig vakker.

Dette er på ingen måte noen revolusjonerende utgivelse. Det berømte særpreget mangler for å få full uttelling. Når det er sagt, er Keeping Pets absolutt lovende og velskrevet. Det er ingen tvil om at Kay har øre for nydelige, melankolske låter, og det er bare å glede seg til en langspiller fra denne karen.

Siv Marte Lorås

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.