Maria Arredondo – Fabrikkert pop med klærne på

Maria Arredondo – Fabrikkert pop med klærne på

Som seg hør og bør i dagens verden av gjennomfabrikkerte popprodukter er rekken av låtskrivere, musikere og produsenter lang som et vondt år på denne utgivelsen. Med slike rammebetingelser krever det mye autoritet og egenart som artist for å skape en helhetlig utgivelse og skille seg ut fra mengden. Det har dessverre unge Maria Arredondo for lite av enda. Disse elleve sangene, som spenner fra det platte til det flotte, fremstår derfor som en hvilken som helst annen samling låter tilfeldigvis rasket sammen og sunget av samme vokalist.

Selv har ikke Maria skrevet en linje eller en strofe av dette selv. Det trenger ikke nødvendigvis å bli brukt mot henne, men problemet hennes er snarere at alle de som har bidratt på Maria Arredondo holder for ujevnt nivå.

Christian Ingebrigtsen har signert to av sangene, deriblant duetten i hitlåta In Love With An Angel. Overraskelsen er at Silje Nergaard har skrevet avslutningsnummeret On And On. Ingen av disse bidragene kan dessverre sies å heve inntrykket nevneverdig.

Bedre fra det kommer derimot Espen Lind. Han har signert Just A Little Heartache, som skiller seg ut som platas klart beste enkeltbidrag. En bortimot pinlig platt tekst til tross, her viser han verden at han kan skrive uimotståelige refrenger. Og det er det som tross alt teller i dette gamet. Kanskje er det håp for at hans egen karriere også kan få et oppsving dersom han fortsetter å skrive slike sanger.

Man kunne skrive lange kronikker om det åpenbart meningsløse i at landets største avis gir denne utgivelsen toppkarakter. Dette er selvsagt ingen utgivelse som kommer til å bli stående igjen som en av de som definerte musikkåret 2003.

Maria Arredondo er milevis unna å være nyskapende eller en tidløs klassiker. Dette er derimot en respektabel debut fra en ung artist som forhåpentligvis får et bedre låtmateriale å jobbe med neste gang, når hun kanskje også har fått tid til å utvikle et eget uttrykk i større grad enn hun har rukket så langt.

Harald Christian Langaas

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.