More Than You Think You Are – Ugjennomtrengelig

More Than You Think You Are – Ugjennomtrengelig

Matchbox Twenty har gjennom syv år servert oss kultiverte bidrag innenfor en slags radiovennlig voksenrock. Gruppen er innlemmet innenfor den sjangeren som bærer navnet postgrunge, en videreføring av den ekte grungen til blant andre Pearl Jam og Nirvana. Denne musikken har ikke fått særlig appell hos kritikerne, men selger likevel ofte imponerende mange album.

På tidligere Matchbox Twenty-album har vokalen vært dominerende, ofte med hell. Rob Thomas er frontfigur, vokalist og låtskriver. Det eksisterer ingen tvil om at han med tiden er blitt en dreven musiker og låtskriver. Han har vært sterkt delaktig i Matchbox Twentys opptur, blant annet takket være monsterhiten Smooth (1999), der han opptredde sammen med Santana. Uten Thomas ville nok Matchbox Twenty ikke vært noe annet enn et gjennomsnittlig rockband. De har ingenting som kan sies å være nyskapende, raffinert eller særlig utviklet.

Disease er første singel ut. Gode gamle Mick Jagger har vært med å skrive denne. En helt grei låt, men den lokker ikke på samme måte som de tidligere singlene Push, 3 A.M, Real World og Bent gjorde. Med et mer forstyrrende lydbilde enn før, blir denne låten litt for intens og skurrete. Positive innslag finnes i form av Bright Lights, Unwell og All I Need. De er alle potensielle svisker i et avslappet selskap.

Det skal sies at Matchbox Twenty virker mer samspilte enn før. Dessverre fører dette også til at musikken blir tettpakket og mer bråkete, uten noen tiltalende følelse.

Tidligere har vi blitt servert mer sofistikerte toner. Denne gangen virker det å være snudd om. Her finnes destruktiv og delvis anstrengende arenarock fra syttitallet, blandet med nyere hardrock. Dette blir en tidvis bedrøvelig affære.

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.