Through The Red – Hever seg ikke over gjennomsnittet

Through The Red – Hever seg ikke over gjennomsnittet

Finske Sunride er ute med sitt andre fulle studioalbum Through The Red på det tyske labelet I Used To Fuck People Like You In Prison. Deres forrige utgivelse, The Great Infiltration fra 2001, ble godt mottatt i musikkpressen. Gruppen har også fått etablert seg et navn som dugelig liveband, ved blant annet å spille sammen med svenske The Hellacopters og The Flaming Sideburns på deres respektive turneer.

Through The Red starter sterkt med Hey Boy (You Don’t Make A Man). Låta er forholdsvis bråkete, og såpass energisk at det vekker troen på at dette kan bli veldig bra. Man gleder seg til å høre om dette blir den rockskiva man går rundt venter på skal komme å sveipe bort grunnen under føttene dine.

Men blir nok aldri den skiva. Sunride leverer i og for seg en helt grei rockskive, men det endelige resultatet blir for statisk og det er fint lite som driver låtene fram. Bandet viser videre at de består av kompetente musikere, som overbeviser ved å lire av seg solide overganger i kombinasjon med røffe riff.

Problemet er bare at det mangler særpreg. Det er mange rockband som spiller eksakt samme type rock, men som likevel klarer få frem et mer personlig sound. Så akkurat der kommer dessverre altså denne gruppen til kort.

Det finnes tross dette en del hyggelige låter her. Reality Generator, Vinegar Fly og Like You / Hate Me er alle låter som rocker bra. Men ingen av dem kommer opp på et nivå som hever denne utgivelsen nevneverdig.

Dersom Sunride hadde våget å roe ned støynivået, og heller satse på et litt mer minimalistisk lydbilde med en mer vågal vokal, kunne det hele blitt betraktelig bedre. Men det har de da altså ikke turt, og må derfor finne seg i å havne i skuffen for gjennomsnittlige rockutgivelser.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.