Meteora – Rocka og trygg oppfølger

Meteora – Rocka og trygg oppfølger

Den største positive forandringen fra forrige plate, er at de nå spiller hardere. Det dras til litt mer på rockgitaren, noe som kler gutta fra Los Angeles. Men Linkin Park tar ikke akkurat store sjanser, og står heller ikke i fare for å støte fra seg fans med dette albumet. Spørsmålet er om de klarer å vinne noen nye?

Linkin Park kjører videre med sin balanserte blanding av melodiøs hardrock og rap. Låtene har fengende refrenger som er lette å lære seg, men de er også veldig ensformige. I likhet med platen som helhet. Det er lite variasjon å finne på Meteora, med unntak av de litt roligere låtene bakerst på skiva.

Albumet er likevel med sine 38 minutters spilletid jevnt godt, og produksjonen holder et meget høyt nivå. Likte du Hybrid Theory er faren stor for at du også vil falle for Meteora. Og livemessig er det nok bare å glede seg til norgesdebuten til sommerens Norwegian Wood.

Meteora inneholder også en sytten minutter lang video, The Art Of Meteora, der det vises hvordan man lagde kunsten som pryder coveret og bookleten. Det gis i tillegg ut en spesialutgave som inneholder en video om hvordan platen ble laget; fra den spede begynnelse på turnebussen til den avsluttende finpussen i studio. En fin liten sak for de mest dedikerte tilhengerne, men langt fra noe must for alle andre.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.