Alt Dom Bygger Upp, Ska Vi Meja Ner – Med pøbelaktig Hellström-effekt

Alt Dom Bygger Upp, Ska Vi Meja Ner – Med pøbelaktig Hellström-effekt

Mannen bak Alt Dom Bygger Upp, Ska Vi Meja Ner heter egentlig Love Antell. Sammen med åtte andre musikere, dannet han gruppen Florence Valentin. Det drøye siste året har de besøkt Sveriges mange scener for populærmusikk, og har gjort noen fremragende liveopptredener. Gruppen har høstet gjennomgående gode kritikker i vårt naboland, og forventningene fram mot debutalbumet er astronomiske.

Antell skriver tekster rett fra leveren. Alt Dom Bygger Opp, Ska Vi Meja Ner bærer preg av delvis anarkistiske tekster, men han er jo intet unntak fra normen «om perfekte innstillinger i dagens samfunn». Balansegangen mellom genialitet og ubegavet er minimal, og stort sett vokaliserer vel han ingenting som ikke er blitt sagt før. Han har da kanskje et mer krevende forhold til media.

Svensken har gjort seg bemerket for noen oppgulp av provoserende karakter, som for eksempel: «Alla journalister är dumma i huvet, that’s it. Sälj röv i Amsterdam». Balansegangen mellom «king for a day» og «fool for a lifetime» er som sagt liten.

På denne EP-en er det gjort plass til fem låter. Resultatet er et utviklende arrangement og et infiserende melodispråk. De fire første bidragene er energiske og initiativrike uttrykksmessig. Nærværet av slagkraftige trommer og løse gitarer, gjør resultatet pøbelaktig.

Det siste sporet OmVärdera Mej, Raring er riktignok ikke representativt for Florence Valentin. Men høres derimot ut som en dødbringende kjedelig parodi på Van Morrisons Days Like This.

Tilknytninger til sekstitallets Motown-sound, åtti- og nittitalls soulmusikk, blandet sammen med en dash Hellström samt en dose bob hund, er med på å gjøre dette til en sprudlende affære.

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.