Eclectic PA02 – Sommerlig housesamler

Eclectic PA02 – Sommerlig housesamler

Phil Asher er en legende innen moderne housemusikk. Han blir også sett på som kanskje den mest innflytelsesrike platesnurreren når det kommer til broken beat. Asher har, siden han for første gang stod bak platespillerne på klubben Delirium i 1991, vært med å starte og være resident DJ på noen av Londons hotteste klubber; CO-OP og Inspiration Information.

På denne samleskiva, som er utgitt på det engelske Trust The DJ Records, har Asher samlet sammen låter fra artister han synes er egnet å bevege potene til. Låtene på denne samleren befinner seg i noe av det samme musikalske landskapet som DJ-kollektivet Masters At Work benytter når de er å finne bak platespillerne på klubber i Europa.

Dette er en helt brukbar houseskive som kan brukes til å bevege føttene på fester i sommer. Flere låter som jigger veldig bra, og kommer av den grunn helt sikkert til å regelmessig være innom spilleren min i løpet av sommeren.

Spesielt er det verdt å merke seg den groovy The Bass Don’t Stop som kanskje har årets, så langt, tyngste basslinje. Låta er i alle fall upåklagelig god, og det er ikke til å fornekte at det rykker lett i dansefoten når denne snurres.

Det er i det hele tatt flere spor som er smule å høre på i sommervarmen på Eclectic – PA02. Det ligger et jazzete slør over brorparten av låtene, og det er derfor forholdsvis interessant å høre på hele veien. Fete basslinjer og glade vibber som på knallerten Illujean, sørger for at dette er en skive som kan høres på når man traver av sted mot stranden.

Men dette er på samme tid en utgivelse som ikke kommer helt på høyde med det storebror DJ Kicks har for vane å komme med. Til det blir skiva litt i overkant monotont, og det savnes med det låter som skiller seg ordentlig ut. Det er en kul skive, men den kjører seg litt for ofte fast i det samme klubbjazzsporet.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.