Scroll To Top

Gartnerlosjens Aller Beste – Gartnerlosjens beste album?

Artister: Sjangre: ,
Karakter

Denne anmelder kom i et merkelig dilemma i forbindelse med anmeldelsen av Gartnerlosjens Aller Beste. Skal man vurdere dette som en samleplate, en single, eller en dokumentasjon på ett av Norges galeste band? Valget falt på en kombinasjon.

Det som er så ustyrtelig vittig med denne platen fra Gartnerlosjen, er at omslaget faktisk er mer interessant enn sangene som aller nådigst har fått plass på CD-en. Et tyvesiders hefte med flotte fargebilder illustrerer bandets historie, og sier i grunnen mer om Gartnerlosjen enn det ti låter ville ha gjort.

Samleplaten(!) består altså av låtene Kinosangen og Kåbbåy, i følge bandet de eneste låtene som så vidt klarte å snike seg igjennom nåløyet. I en periode var de faktisk nede i null sanger.

Kinosangen er en udiskutabel klassiker, men Kåbbåy?? Ærlig talt! Til og med min døve oldemor kunne plukket ut en bedre låt fra Gartnerlosjens repertoar. Så det hadde nok holdt med én låt på samleplaten gutter!

Om skribenten

kommentarer