Happy Boy EP – Lykkelige gutter kommer susende

Happy Boy EP – Lykkelige gutter kommer susende

Etter fjorårets Perfect Girl EP kommer nå Happy Boy EP. Og selv om det kan synes som de aldri kommer med en skikkelig langspiller, er dette visstnok et ledd i en større plan.

Sangene på Happy Boy EP vitner om at Don Juan Dracula er et band med masse energi og ekte spilleglede. Førstesporet Together kan minne noe om et «mannlig» Surferosa, og det er tydelig at det først og fremst er synthpopen bandet omfavner.

I tråd med nevnte Surferosa og svenske The Sounds, tar kvartetten opp arven etter åttitallet med synth og enkle popmelodier, men blander det hele samtidig med punk og mer moderne rock. Resultatet låter, i dette tilfellet, reinspikka og tøft.

Så og si samtlige låter på Happy Boy EP er innslag som garantert hører hjemme på større scener enn i undergrunnsklubber. Det er ikke vanskelig å tenke seg hvorfor de har fått ryktet på seg å være et godt liveband.

Særlig tredjesporet The End hadde vært sykelig kult å se fremført av gutta ‘in person’. Tittellåten Happy Boy ligger heller ikke tilbake for noe, selv om det etter undertegnedes mening ikke er det mest spennende sporet her. De to resterende, Moonwalk og tidligere utgitte Sober befester videre Don Juan Draculas musikalske styrke.

Tekstene på sin side, virker noe sære ved første lytting. Med spørreutsagn som «Will I ever get sober?» og «Do you wanna fuck now?», kryper de kanskje ikke akkurat rett inn øregangen og legger seg helt til ro. Men det er slik Don Juan Dracula er – ikke umiddelbart behagelige, det er da sikkert heller ikke meningen, men de kommer susende etterhvert.

Bandet spiller visstnok hver konsert som om den var den siste, så man får håpe at de ikke følger samme strategi på utgivelsene sine. Men vi trenger en ny langspiller snart!

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.