Johan Borgert – Lovende debut

Johan Borgert – Lovende debut

Høsten 2002 debuterte Johan Borgert med Fabriksslavarna. En nostalgisk fortelling om en families liv ved en gammel fabrikk. En inntagende skildring i fire akter, der historien ender med at fabrikken legges ned.

Tidligere har han deltatt i one-hit-wonder-bandet Scott. Senere figurerte han alene på scenen, med en akustisk gitar som sin aller beste venn. Før Borgert ble opptatt med sitt eget prosjekt, fant du han sammen med sitt kompband Holy Madre.

Borgert har bemerket seg blant kritikerne i vårt naboland. Spesielt har han fått honnør for sitt låtskrivertalent, som består av ett særdeles personlig språk. Mange har sammenlignet ham som en blanding mellom Kents Jocke Berg og Ulf Stureson. Det er for så vidt treffende sammenligninger.

En del av låtene innehar melankolske arrangementer, med behagelige og framtonede bakgrunnskomp. Du Är Naiv, med en ensom elektrisk gitar, Du Är Störd Nu, samt Jag Är Så Nervös, er alle pertentlige bidrag med melodien i fokus. En Vanesak, med sitt karakteristiske refreng, er vanedannende og kanskje den med mest særpreg og potensial. Førstesingelen Smal innehar også en viss kapasitet, men den blir litt for kjedsommelig i perioder.

Foruten dette er ikke akkurat låtmaterialet revolusjonerende. Resultatet blir for stillestående og varierende. Men talentet skal ingen ta fra ham. Med ett spennende andrealbum, kan han for alvor bli stor – også utenfor Sveriges landegrenser. Johan Borgert har foreløpig levert et særdeles personlig og unikt debutalbum.

Øystein Sørhaug

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.