Kim William – Dansemusikk for fjortiser

Kim William – Dansemusikk for fjortiser

Kim William har visstnok alltid sagt at han vil bli popstjerne. Nå sørget tilfeldigheter for at han først og fremst er Big Brother-kjendis. Og som om ikke det er nok, er han også kjent som sønnen til William Kristoffersen i Ole Ivars.

Tekstene er det første som avslører at plata består av låter som ikke egner seg for nærlytting, så tekstene trykkes naturlig nok ikke i coveret. Derimot finner man store portrettbilder av artisten der. Den primære målgruppa ser ut til å være ungjenter som ønsker å vrikke seg til rytmer der en ung, kul og pen fyr synger om forelskede trettenåringer, avstandsforelskelser, om å savne noen, i ett lydbilde som er en merkelig blanding av kjipe Grand Prix-melodier fra åttitallet, Ole Ivars og boyband-musikk.

Men ærlig talt: Denne plata og denne artisten hadde neppe nådd ut til landets potensielle fans dersom Kim William ikke hadde blitt med i Big Brother. Dersom Big Brother hadde vært ugjort, kunne målgruppa for plata vært vennegjengen, de som liker musikken til faren, og de som tilfeldigvis plukket opp plata på Nice Price.

William Kristoffersen har skrevet tre av låtene. På disse låtene skinner Ole Ivars gjennom, men med litt kulere rytmer enn det vi er vant fra den typen dansemusikk. Kim William har uttalt at han ønsker å tre bort fra dansebandstilen, og vil ikke bli oppfattet som en dansebandartist. Men med låter som Om Du Ba Meg Hente Månen, Sommeren 98 og Kan Englene Si Meg på repertoaret går det ikke an å oppfattes som noe annet.

Å være med i et boyband er Kim Williams drøm, og med Savner Deg og Håpløst Forelska kunne nok det gått bra. Låtene inngår i den delen av låtmaterialet som musikalsk er mest gjennomarbeidet, og som er habil popmusikk.

Samlet sett er ikke dette en særlig spennende utgivelse. Det er alt for mange låter som fungerer som plassholdere, og for få låter som kan regnes som annet enn dansbar musikk.

Ørjan Skien

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.