Music For The Maases 2 – Prikkfritt fra Maas

Music For The Maases 2 – Prikkfritt fra Maas

Tyskeren Timo Maas er en av de platerytterne som aldri har hatt noe bra rykte hos undertegnede. Av en eller annen grunn har platene hans fått det skjeve blikket, og maks et par gjennomhøringer, før de glatt har blitt plassert i skuffen for lite viktige utgivelser. Men denne skiva skulle få en helt annen skjebne.

For Music For The Maases 2 har rukket å bli den houseplaten som har vært hyppigst innom spilleren min de siste ukene. Dette er en plate som er spekket med übergroovy remikslåter som river godt i rytmefoten.

Ballet sparkes i gang med det frekke Kelis-innslaget Young Fresh And New. Denne låta, som opprinnelig er hentet fra hennes album Wanderland, har fått en intet mindre enn en perverst bra remiksinnpakkning. Og løfter med et denne platen opp på et nivå som det skal litt til å kopiere med det første. Det lyder tøft at det er plent umulig å ikke bli imponert av Maas’ kyndige produsentfingere.

Etter en slik kanonstart skal det litt til for å holde dampen oppe. Men dette er faktisk noe Maas klarer på en bemerkelsesverdig kyndig måte. Denne platen er jevnt over så bra at det er faktisk ikke et eneste spor som må lide skipdøden.

Måten den på forhånd forholdsvis tafatte Garbage-låta Breaking Up The Girl blir omgjort til en solid dansegulvkiller, er intet mindre enn en opplevelse. Beaten er møkkete og skurrete, men samtidig så full av futt at den bør bli lett blir å sette opp på listen over verdige remikser når året er omme.

Selv om første låta med Kelis er den som åpner moroa, er det ikke fritt for at det er Placebos Special K som er kongen på nachspielet. Dette bidraget får altså æren av å være siste låt ut, og gjør på ingen måte skam på oppdraget. Tvert i mot er dette en housebanger av de helt sjeldne som vokser for hver gjennomhøring. Og med det bekrefter Music For The Maases 2 som en helt essensiell houseskive for sommeren 2003.

Det eneste problemet et at det blir veldig stille når denne platen er spilt ferdig. Fra å befinne seg i er inferno av fete beats til å tomt skue ut i luften til lyden av oppvaskmaskinen. Så pass på å sett skiva på repeat slik at du slipper å oppleve dette, og du er sikret godt humør time etter time.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.