Still Feel Gone – Naken desperasjon

Still Feel Gone – Naken desperasjon

Med låttitler som Cold Shoulder, Punch Drunk og Looking For A Way Out kan man mistenke at tilgangen på prozac var begrenset der nede på gærne siden av Illinois.

Platen mangler landemerkene fra debuten, men gir en jevnere og renere lytteopplevelse. Balansen mellom rock og country er i ferd med å sette seg, og balansen mellom de to låtskriverne tipper ikke lenger i Jay Farrars favør.

Det er Jeff Tweedy som er sentral denne gangen. Åpningslåten Gun er en høylydt resignasjon over liv og kjærlighet fra en gutt på bare 23. Watch Me Fall er kanskje Tweedys personlige oppgjør med åttitallets jappetid, med en tekst ladet med frustrasjon og pessimisme.

Farrar følger opp med mer stillferdige spor som Looking For A Way Out og Still Be Around. Særlig sistnevnte gjør inntrykk, med drivende akustisk gitar og en sjelden nerve i fremføringen.

Ekstramaterialet på dette albumet består hovedsakelig av helt greie demoinnspillinger, kronet med en fin versjon av Robin Hitchcocks I Wanna Destroy You.

Henning Poulsen

Jeg har skrevet for Panorama siden 2000, og de senere årene har jeg fungert som nettavisens redaktør. Jeg er utdannet journalist og jobber i kommunikasjonsbransjen. På fritiden har musikkhobbyen etter hvert fått konkurranse av ølbrygging.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.