Unknown – Imponerende metalldebut fra Vestlandet

Unknown – Imponerende metalldebut fra Vestlandet

Lowdown er utvilsomt inspirert av den amerikanske hardcore- og metallscenen (ofte feilaktig referert til som nu-metal) med Pantera, Machine Head og Slipknot i spissen. Spesielt sistnevnte inspirasjonskilde kommer klart frem på Unknown. Her er det elleville powerriff, temposkifter og en vokalist som etter all sannsynlighet har brukt mesteparten av ungdomstiden til å skrike ukvemsord mot havgapet langs Vestlandskysten.

Det mest imponerende med dette albumet er produksjonen, i all hovedsak foretatt av bandet selv, men med miksehjelp fra Zet, frontfigur i Ram-Zet. Dette låter kanontett, med en aggressivitet få andre norske band for tiden kan matche.

Blant høydepunktene musikalsk sett kan man trekke frem Insane Lane, Breakdown og avslutningssporet Struggling, hvor Zet for øvrig bidrar på gjestevokal. Dette er låter av høy internasjonal klasse.

Dessverre holder ikke alt materialet like høyt nivå. Enkelte låter mangler det nødvendige særpreget som trengs for å skille dem fra hverandre. Her har Lowdown noe å lære fra band som Slipknot, som i større grad har fokus på variasjon.

Unknown er like fullt en meget imponerende debut fra et band med et allerede glimrende liverykte. Black Balloon Records bør snarest vurdere å promotere dette bandet også på andre siden av Atlanteren!

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.