Millionaire – Hyggelig rockbekjentskap

Millionaire – Hyggelig rockbekjentskap

Hayseed kommer fra Oslo- og Hønefoss, og har spilt sammen med den nåværende besetningen siden senhøstes 2001. Gruppen spiller en forholdsvis hard, gitarledet funkrock. Dette er noe som gir visse assosiasjoner til syttitallet, men det hentes også inspirasjon fra band som Van Halen, Kiss og Red Hot Chili Peppers. Spesielt merkes det på vokalist Fredheim at han har hørt på sistnevnte gruppe mer enn én gang.

Det Hayseed serverer på Millinaire låter i utgangspunktet helt greit. Men jeg savner litt mer guts. Mange av riffene de lirer av seg her har blitt brukt utallige ganger før, og kunne med god grunn blitt kuttet. Vi har allerede BigBang som representerer mye av det samme her i Norge. På sikt kan kanskje Hayseed bli like store. Men da behøver de litt mer erfaring – først og fremst i form av langspillere som forhåpentligvis kan gi gutta noe mer publisitet.

Til tross for at de overbeviser, blir bandet på denne EP-en en smule intetsigende. Hayseed består utvilsomt av kyndige musikere, men underveis dukker det opp et forholdsvis usikker lydbilde. Vil gruppen være rockere eller popere?

På et par av låtene virker det som om de har problemer med å bestemme seg for hvor de vil. Men Hayseed er som nevnt et spennende navn å merke seg. Og mistanken om at de har bedre ting enn dette å by på er så absolutt tilstedeværende.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.