Death & Taxes – Ektefølt indiepop

Death & Taxes – Ektefølt indiepop

Om du er en av de som fnyser av melodiøs indiepop og ikke kan fordra ”følsomme fyrer” som ikke skjuler det i musikken sin – slutt å les nå! Da er Brandtson absolutt ingenting for deg. På Death & Taxes får vi nemlig seks følelsesladete poplåter som består av evige vokalharmonier, bløte gitarer og melodier som er så søte at de legger seg som sukkerspinn på hjernen. Bortsett fra at de unngår å være klissete og pirrer i stedet bare smakssansene.

Jeg innrømmer det gladelig: Jeg er en ”sucker” etter gode poplåter med substans og ektefølthet. Og det er derfor Brandtson gleder mine ører så til de grader. Her er en myk og deilig produksjon som omfavner ørene. Her er gode vokalprestasjoner og solide musikere som vet akkurat hva de driver med.

Bandet lager videre en veldig typisk amerikansk form for god popmusikk, men unngår den overfladiskheten som så mange andre amerikanske popband bedriver. I stedet er det dypt alvor og et åpent uttrykk som betegner Brandtsons velmenende låter.

At bandet også gis ut av den amerikanske labelen Deep Elm records burde også kunne overbevise de fleste om at vi snakker om et kvalitetsband. Selskapet har fortsatt til gode å gi ut ordentlig dårlige utgivelser.

Få tak i denne utgivelsen om du ikke er redd for kose deg litt med ufarlig, men ærlig indiepop.

Frode Fossvold-Jørum

Skrev min første anmeldelse for Panorama i 1999 og har siden holdt det gående. Svak for den gode melodi og fengende gitarriff. I spekteret mellom metal og gitarpop er der jeg trives best, men hører gjerne på både jazz og hiphop. Singer-songwriters kjeder meg stort sett. Bachelor i kulturarbeid og stort sett jobbet innenfor kultur. Jobber til daglig som kommunikasjonsrådgiver ved NTNU. Har også podkasten "Musikkelskerne" som startet sommeren 2021. Fotograferer også en del og har et bra arkiv med konsertfoto. Hevder ikke å vite bedre enn deg. Følg meg på Spotify: http://open.spotify.com/user/rawky Last.fm: http://www.last.fm/user/rawky/

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.