Lesser Matters – Dempet fuzzmelankoli

Lesser Matters – Dempet fuzzmelankoli

Det elektriske teppet som feeder og knitrer rundt harmonivokalen til Johan Duncanson formerlig lukter av My Bloody Valentine og Slowdive. Men det gjør absolutt ingenting.

For det svenske bandet trekker retrolyden gjennom en turbin lastet med andre inspirasjoner. Det som kommer ut på den andre siden og ut av stereoanlegget når playknappen trykkes inn er shoegazing for et nytt årtusen.

Why Won’t You Talk About It? er en dunkende diskolåt lempet full av mollstemmer og fuzzeffekter. Den river og sliter litt i øreflippene, men er sukret nok til at det ikke spiller noen rolle. Her snakker vi om pop for viderekomne.

De neste låtene er neddempet og rolige, For dette skal ikke rase avgårde som garasjerockere på heisatur. The Radio Dept. våger heller å ta det helt ned, og de trekke veksler mellom Duncansons stemme og bandets vakre melodisnutter.

Lesser Matters er ikke plata man tar frem når man dekker på til fest. Snarere er det et album som passer på de smule høstkveldene når bladene gulner og varmen får en lunken kjerne.

Slottet #2 kan man eksempelvis høre regnet trekke inn som en underliggende lydvegg bakerst i bildet. Men det blir aldri kaldt og ensomt. Det regnet som The Radio Dept. søker er sonisk og dempende varmt.

Lesser Matters kan kanskje virke noe anonym ved første gjennomlytting. Etter hvert som de enkelte sporene griper om seg, og man merker de enkle meloditemaene holde oppmerksomheten litt lenger for hver gang, sørger at svenskene plasseres langt fremme i platesamlingen. Og beholder posisjonen.

Ikke alle låtene på dette albumet er like utrolige, men med spor som den tikkende Against The Tide inkludert er det mye å ta tak i for en gammel shoegazer.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.