100tusenting – Sterkt og rått fra usignerte trøndere

100tusenting – Sterkt og rått fra usignerte trøndere

Med sangtitler som Saltvann og Sjelerens levner Podium liten tvil om hvor de henter inspirasjonen sin fra. Og hvorfor skulle de? Bandet sikter inn mot et publikum som har blitt sulteforet på gamle utgivelser fra fordums storheter som DumDum Boys, Raga Rockers og Jokke og Valentinerne, og derfor er det naturlig å legge seg så nært opp til forgjengerne som mulig. Uten å bli for like. Og Podium gjør en fin jobb.

Vokalist Christian Klykken spinner videre på Prepple Houmbs allerede etablerte rå og raspete stemme. Terje Lennavik (bass) og Thomas Haugum (trommer) bygger et solid reisverk fundert på gammel rocketradisjon og Klykken og Håkan Fjerdingens gitarer henter inspirasjon fra Queens of the Stoneage og Pearl Jam for å skape et nytt og spennende lydbilde.

Det er hardt, rått og tett, og innspillingen vitner om et band som har mange liveopptredener bak seg. Podium viser med 100tusenting at man ikke trenger å gjemme seg bak et trendy sjangerstempel for å kunne presentere ekte hardtslående straight forward rock.

100tusenting er til tider uforløst og det er åpenbart at Podium har en jobb å gjøre både hva gjelder finpuss og produksjon. Men det er vanskelig å holde dette mot dem. Plata er en demo; et desperat forsøk på å tiltrekke seg oppmerksomhet fra plateselskaper med skylapper og en genuin frykt for usignerte artister og band. Og til dette formålet er den ypperlig.

Podium fremstår som en upolert edelsten som i de rette hender kan og vil skinne av full glans. Men de kan også slipes feil. Det skal ikke så mye til før bandet roter seg bort i den nye truckrocken ala Nickelback og Theory of a Deadman. Og det hadde vært leit. For de fire gutta fra Overhalla har mye å tilføre en voksende norsk rockescene.

Morten Rand-Hendriksen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.