Nurse Me – En sikker høstvinner

Nurse Me – En sikker høstvinner

3-11 Porter, som hadde sin spede oppstart i 1998, består av vokalistene Per Arne Bertheussen og Tracee Meyn, samt Svein Hansen på det meste ellers; gitar, bass, trommer, perkusjon, altofløyte og keyboard. De tre kommer fra vidt forskjellige musikalske bakgrunner, noe som også avsløres gjennom trioens musikalske uttrykk.

For det er ikke altfor enkelt å plassere gruppen i en snever musikalsk bås. Utrykksmessig sett befinner de seg i et landskap som kanskje aller best kan beskrives som et sted mellom pionerene i Yello og nittitallstripphopperne Hooverphonic. Melodiene varierer i alle fall mellom det pompøst melankolske, via det spinkle til det mer optimistiske, som i The Vanishing Girl.

Nurse Me åpner med singelen Surround Me With Your Love, et bidrag som egentlig er en aldri så liten genistrek. Følelsen man sitter med når denne perlen av en melankoliker trer frem fra høyttalerne er nesten ubeskrivelig. For det kan knapt gjøres bedre, hvilket gjør sitt til at låten per dags dato kan regnes som årets kanskje aller fineste enkeltlåt.

Det skal litt til for at et helt album skal makte å holde et like høyt nivå som dette enkeltinnslaget. Og det gjør heller ikke denne platen. Men den er like fullt lesset opp med fine bidrag hvor de fleste er ypperlige å benytte seg av nå når mørket setter inn, og kravet om et passende lydspor til årstiden trer frem fra kulissene.

Konkludert står Nurse Me tilbake som en av de hyggeligere elektroniske poputgivelsene så langt i år. Porter 3-11 står i tillegg for et uttrykk som ikke er så utbredt, og har levert sympatisk langspiller som vokser for hver gjennomhøring. For undertegnedes del vokser inntrykket såpass raskt at dette utvilsomt ser ut til å kunne bli en av høstens store favoritter. Anbefales!

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.