Mint – Frisk mint

Mint – Frisk mint

Alexkid er en fransk musiker som har gjort seg bemerket på elektronikascenen ved å ha levert flere gode remikstolkninger gjennom solide DJ-sett, og videre har gjort bra ting som programmerer på andres prosjekter.

Mint er hans andre soloplate etter at Bienvenida. For de som regner seg i fanskaren til Hugh Heffners hus-DJ, Dimiti From Paris, så var Alexkid også å finne på fjorårets After The Playboy Mansion.

Alexkid leverer en meget stabil elektronikaplate denne gangen. Den varerier fra det naive og finjusterte på det jazzsinspirerte tittelsporet Mint til kraftige bassbaserte låter som i eksempelvis Fleur Bleue.

Sist omtalte låt er for øvrig en kruttønne av en låt som maler sin progresjon med bred pensel. Den setter grunnleggende mekanismer som hodenikkingsrefleksen i aksjon, og sørger for at gangen ikke blir så rent lite funky. Absolutt en av de kulere enkeltlåtene man kan komme til å stifte bekjentskap med denne høsten.

Franskmannen har utvilsomt mange kule venner. Og en av de absolutt hippeste i omgangskretsen er følgelig DJ Deep. Han bidrar på denne skiva med noe av det han kan best, nemlig scratching. Deep gjør dette ved flere anledninger, men det mest minneverdige øyeblikket er kanskje nok i Pick It Up.

Her jobber dette scratchfantomet sammen med bluesvokalisten Lissette Alea. Legg til musikken til Alexkid, og resultatet er ypperlig! Det låter funky, samtidig som det er akkurat passe tilbakelent, med vibbene som får en blåfrossen anmelder til å umiddelbart lengte tilbake til sommeren.

Oppsummert er Mint en plate som egentlig ikke teller uinteressante spor. Tvert i mot holder dette høyt nivå fra begynnelse til slutt. Så er man på søken etter sexy fransk elektronika til helgens vorspiel, trenger du ikke lete lengre enn til stativet der denne er å finne.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.