The Movie Star EP – Uanstrengt pop

The Movie Star EP – Uanstrengt pop

The Movie Star EP står Godiva frem som et band med potensiale til å kunne gjøre store ting i tiden som kommer. Nå slippes debut-EP-en gjennom lydstudio- og produksjonsselskapet Godt Selskap, men dersom de rette ørene får hold i denne platen bør en platekontrakt ikke være langt unna.

Det er fire spor på platen, den første ut er tittelsporet Movie Star. Sangen handler om at livet er som en stor film, men at man av og til har lyst til å forandre på manus. Det er vel en følelse de fleste har hatt en eller annen gang. Låten er klassisk poppreget; komplett med koring og fint gitarspill. Det er likevel ikke denne som er mest interessant på EP-en.

Neste spor ut, Love Cure, er en tanke mer laidback, hvor vokalist Ole Petter Berg kommer mer til sin rett. For selv om resten av bandet i og for seg er dyktige nok, er det Berg som er den store ressursen her, og som bidrar til å gjøre soundet til noe spesielt. Han har en elegant sangstemme som fører tankene til Jarvis Cocker fra Pulp og mer hjemlige sangere som Alex fra Zuma.

Videre på platen følger I Know, You Know og Sweet Sireen. De stiller i samme klasse som de to foregående, så det er tydelig at Godiva ikke har valgt å sette én sang i lyset fremfor de andre. Her er alt av samme kvalitet. Lydmessig spores det dog enkelte korte passasjer i tittelsporet som låter noe merkelig. Gitaren er litt for fremtredende og vokalen(e) trekkes for langt bak i produksjonen. Om dette er gjort med vitende vilje vites ikke, men etter undertegnedes smak er det i så fall et uheldig grep. Man får håpe sånt fikses på i fremtiden.

Godiva er et band med fremtiden foran seg. Her kan man vente seg lette, uanstrengte popmelodier som også bør kle radio svært godt. Kanskje er de ikke det aller mest spennende som finnes på dagens musikkscene, men Movie Star EP er uansett en god begynnelse. For om forholdene ligger til rette for det, kan dette bandet bli skikkelig hyggelig å følge fremover…

Ole Martin Hoel

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.