Living On The Edge – Trygt fra samlersjefen

Living On The Edge – Trygt fra samlersjefen

Stephane Pompougnac er platerytter av yrke. Han spiller på hippe klubber verden over, samtidig som han har både en og to fingre med i utviklingen av loungesamlerserien Hotel Costes. En serie der man blant annet Oslo-trioen 3-11 Porter har vært bidragsytere. Tross lang fartstid som i gamet, er Living On The Edge den første platen med eget materiale fra franskmannen.

Selv om Pompougnac er en respektert musiker med flere gode samlere på samvittigheten, er det noe som mangler på denne solodebuten. Den passer sikkert yppelig inn på glamorøse klubber i storbyene, men videre spennende å høre på for oss rocka nordboere er den ikke. Til det pakkes låtene altfor ofte inn i forutsigbare løsninger, som småkjedelige ballader med enkelte innslag av uptempo-partier.

Høydepunktet på denne utgivelsen er den mørke og alvorlige Fog. Denne låten høres, i motsetning til flertallet av kuttene på platen, ikke ut som heismusikk fremført av en flinkis. Problemet med låtmaterialet på denne platen, er at det i altfor stor grad mangler særpreg.

Dette til tross for at R.E.M-vokalisten Michael Stipe dukker opp på sporet Clumsy, og gjør sitt beste for at låta skal bli spennende. Sporet er riktig så trist, og omhandler en mann som på alle mulige måter klarer å kløne ting til.

Det er altså ett og annet av interesse å gripe fatt i her. Men alt i alt blir det for tørt og uten den melodiøse brodden man skulle kunne forvente fra en såpass profilert musikant som Hr. Pompougnac.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.