Deja Entendu – Eksplosiv melankoli

Deja Entendu – Eksplosiv melankoli

Deja Entendu er amerikanske Brand News andre plate. De oppsto som et postpunkband og har etter hvert utviklert seg innen såkalt emosjonell rock eltet sammen med en skvett goth a la tidlig The Cure. Heartcore kalles det visst, og i følge enkelte skal Brand New visstnok være kongene av sjangeren.

Ambisiøse er de også, med kompliserte arrangementer og sangtitler så lange og rare at de nesten er umulige å huske. Det kreves en sterk rygg for å bære store ord og fakter, men Brand New kommer godt fra det.

Deja Entendu er lyden av desperasjon og følelsesmessig kaos rammet inn i halsbrekkende berg- og dalbanearrangementer. Det er en deilig følelse når Brand News vakre vers og voldsomme refrengutblåsninger smelter sammen i en høyere, eksplosiv enhet. Det gjør de ofte og presist på Deja Entendu, selv om dette langsomt/raskt-virkemiddelet kanskje benyttes et par ganger for ofte.

Vokalist Jessy Lacay synger på en sånn litt gråtkvalt måte. Både musikken og den ærgjerrige attityden kan til en viss grad jamføres med Bright Eyes. Det er ekstremt mye pasjon både i vokal og instrumentering her, og bandet har tydelig sans for avansert låtskriving som ikke nødvendigvis høres spesielt avansert ut. Slikt vitner om talent, og Brand New har tydeligvis evnen til å ta vare på det.

En ytterst vellykket plate for følesomme rockesjeler, altså, selv om tekstene kanskje blir litt mye å svelge til tider. Anbefales!

Øyvind Svaleng

Bibliotekkonsulent, bosatt i Drammen. Twitter: @swazi98chafin Last.fm: last.fm/user/Swazi Rateyourmusic: rateyourmusic.com/~swazi98chafin

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.