Scroll To Top

Villa Exile – Debut på det jevne

Artister: Sjangre: , ,
Karakter

Albumet er spilt inn i bandets eget studio, som også har gitt navn til utgivelsen. De tre gutta i bandet maner fram et tett, kompakt og effektivt lydbilde basert rundt låtskriver Helge Bredeli Krancks gitar. Det klassiske trioformatet gitar, bass og trommer setter sine klare begrensinger, men Orango lykkes godt med denne produksjonen.

Musikken kan beskrives som rett-fram energisk rock’n’roll. Bandet har tidligere blitt sammenlignet med BigBang, ikke helt uten grunn. Det legger selvsagt heller ingen demper på sammenligningen at Øystein Greni har mixet albumet og selv bidrar med gitar på singelen City Of Lust.

Villa Exile er velspilt, tett produsert og fengende. Rockfoten lokkes fram med jevne mellomrom. Den som er glad i å spille luftgitar har også mye å hente i bandets energiske øs. Likevel er det noe som mangler før Orango makter å lokke fram de sterkeste lovprisningene.

Låtmaterialet er rett og slett ikke sterkt nok til å holde tenningen oppe gjennom hele albumet, selv om sanger som Southern Sun, One Morning With You og nevnte City Of Lust på alle måter beviser at Orango har noe å fare med. Det er vanskelig for typiske liveband som dette å lykkes med å overføre kvalitetene fra scene til plate. Orango har heller ikke maktet det fullt ut, men se ikke bort fra at det likevel kan være verdt å sjekke ut Villa Exile selv og gi bandet en sjanse.

Om skribenten

kommentarer