III: Folket Bak Nordavind – Stabilt og diggbart

III: Folket Bak Nordavind – Stabilt og diggbart

Duoen Tungtvann, bestående av Poppa Lars og Jørg-1, fremstår nok en gang som usedvanlig stabile musikere. Poppa Lars fortsetter å utvikle beats i en meget gledelig retting. Det vil si at han for alvor har gått inn for å lage låter av samme grunnidé som den semi-klassiske Bransjehora singelen fra forrigealbumet Mørketid.

Gromkutt som Ka Du Mein!?, Kulan Snær og ikke minst den smekre saken Du Får Så Du Sår, med Jaa9 og Onkel P som hjelpere på mikken, gjør sitt til å bygge denne platen. Jørg-1 jodler som vanlig av sted på sin skitne Bodø-dialekt, og legger rim bedre enn noen gang. Alvoret, dandert med skarpladet sort og hvit humor, forsetter å prege det han trekker frem. Og kanskje har han aldri vært bedre på akkurat det enn nå.

III: Folket Bak Nordavind bruker som plate ikke stort mer enn femten minutter på å stadfeste Tungtvann sin posisjon i dagens norske hip hop. De var friske i 2000, jevne i 2002 før de ender opp med å være uimotståelig overbevisende i dag. For dette er en tre kvarter lang hitparade helt uten dødpunkter og viss vass.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.