Scissor Sisters – Lekne hitmakere

Scissor Sisters – Lekne hitmakere

Førstesingelen Laura åpner albumet med et pianotema á la Dolly Partons uforglemmelige slager 9 To 5 fra 1980. Men det tar ikke mange sekundene før vi befinner oss i en helt annen verden – nærmere bestemt i Scissor Sisters‘ lekne musikalske univers. En pekepinn er undergrunnsdisco som tidvis kan minne om den epoken grupper som Talking Heads, Blondie og Devo introduserte oss for på slutten av syttitallet.

Men dersom vi dykker dypere ned i materien her, så spores også konturene av syttitalls glampop- eller rock, hvor grupper som Sparks og 10CC gir en viss indikasjon på hva dette totalt sett handler om. Scissor Sisters er fullpakket med den samme smittende energien. Riktignok er bandet tydelig influert og inspirert av svunnen tid, men samtidig gir de musikken sin et moderne snitt som bidrar sterkt til å skille nåtid fra fortid.

Bandets respektløse og særs lekne homoerotiske versjon av Comfortably Numb har allerede fått indikerte Pink Floyd-fans til å sutre uhemmet. Noe som for øvrig går i Scissor Sisters’ favør. Her serverer newyorkerne en nærmest ugjenkjennelig synthbasert discoversjon av den gamle balladen fra The Wall, som med ett fremstår som en genistrek av en låt for dansegulvet.

Videre skal Scissor Sisters ha honnør for sin melodiske teft. Albumet er svært innholdsmessig variert, og består utelukkende av gode komposisjoner med stort hitpotensiale. Mer eller mindre samtlige spor er smittende catchy, enten gruppen byr på disco, pop eller mer nedstemte ballader.

Alt pakket inn i en særdeles kledelig produksjon, som her er ivaretatt av bandet selv. Med andre ord svært overbevisende – og ikke så rent lite imponerende, debutanter som de er. Scissor Sister er vel verdt å sjekke ut for alle som ønsker å bringe med seg positive vibber gjennom våren og sommeren som snart kommer. Skal du på Quart til sommeren, så gå for all del ikke glipp av denne gjengens opptreden!

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.