Secrets By The Highway – Forførende sommerlyd

Secrets By The Highway – Forførende sommerlyd

Nå som sommeren nærmer sommeren seg med stormskritt fortjener Secrets By The Highway litt oppmerksomhet. Map byr på indiepop med inspirasjon hentet fra gammel så vel som ny tid.

Slik lar de seg kanskje best beskrive for her er det mye å gripe tak i. Primus motor Josh Dooley kjenner tydelig sin pophistorie, kildene her er mange. Trekk fra gamle storheter som The Byrds og Mamas & The Papas samt nyere helter som The Magnetic Fields og Belle And Sebastian kan alle spores opp på Maps første fullengder.

Pen og koselig gitarbasert indiepop med Dooleys behagelige stemme i bunn serveres gjennom ti låter av stort sett trivelig kaliber. Åpningssporet Everything Is Bad For You skiller seg nok mest ut med sin dramatiske og komplekse framtoning, noe som også gjør låten til albumets kanskje mest interessante erfaring. Stemning ellers er heller avslappet, som gjennom Riverside og Beautiful Friend. To låter det lukter svale sommerkvelder av.

Stort sett snakker vi kvalitet her. Alt er dog ikke fantastisk, men likevel langt over det jevne. Enkle låter som i utgangspunktet ikke utfordrer så veldig men er pene nok til å varme hjertet. Gode melodier med nydelig retronostalgi som får solen til å skinne ekstra.

Riktig nok fungerer tross dette ikke alt like godt her. Tell Me skiller seg like mye fra resten som åpningssporet, men kommer ikke spesielt heldig ut av det. For her blir Map bare uinteressante. Selv med småheftige arrangementer i bunn hever låten seg ikke nok og står tilbake som platens svakeste spor.

Låtene varier ellers relativt fint mens Dooley således makter å holde godt på oppmerksomheten. Det blir aldri kjedelig å høre på Secrets By The Highway. Oppsummert er det hele forførende drømmepop som er vanskelig å mislike – men neppe så lett bli direkte forelsket i heller…

NB!Albumet distribueres via Lo-Fi Musics hjemmesider på lo-fi.no.

Christer Alexander Hansen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.