Riot On An Empty Street – Småkongene overbeviser igjen

Riot On An Empty Street – Småkongene overbeviser igjen

Riot On An Empty Street fremstår derimot som hakket mer variert enn forgjengeren, samtidig som Kings Of Convenience viser tydelige tendenser til å ville spille på flere strenger. Som eksempelvis i førstesingelen I’d Rather Dance With You eller Love Is No Big Truth.

Ellers inneholder albumet et variert og rikt lydbilde, som i tillegg til det typisk akustiske også berører catchy bossanova- og laidbacke chill-out-toner av den «riktige» sorten. Vi snakker likevel også denne gang i all hovedsak om en akustiskbasert plate med begge beina godt plantet i singer/songwriter-tradisjon á la Simon & Garfunkel.

Erlend Øye- og Eirik Glambæk Bøe gir liv til sine lavmælte akustiske ballader ved å tilføre dem sjel og massevis av følelser som fremstår som like ærlige som de er ekte. Denne gang har de i tillegg fått feminin vokalhjelp fra det kanadiske talentet Feist, som utfyller Erlend og Eiriks stemmer med sin lekre røst i bidragene Know-How og The Build-Up.

Albumet sett under ett byr på et knippe vakre, behagelige sommerlette låter som lett setter seg på hjernebarken og gir lytteren en god følelse av velbehag og indre harmoni. Dype ord kan hende, men definitivt noe som gjør seg spesielt godt i årstiden vi er inne i, som ellers er preget av irriterende sommerhit-er med høy allsangfaktor og det som verre er.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.