Debris # 4 – Suksessen forsterkes

Debris # 4 – Suksessen forsterkes

Hva skal man finne på når man har laget tre av de beste hip hop-miksteipene noensinne her på berget? Neimen ikke lett å si. Fallhøyden er i alle fall svimlende høy, mens faren for å gjenta seg selv og med ett bli uinteressant som utøver, utvilsomt eksisterer i kulissene.

For DJ Jakobsen har tydeligvis dette ikke vært så vanskelig. Ettersom han nå har laget et enda bedre produkt ved å ytterligere forsterke suksessformularet fra de tre foregående Debris-platene.

En ting er å finne frem 28 fryktingydene gode spor fra den venstrevridde hip hop-scenen. Den prosessen er ikke så vanskelig siden brorparten av artistene som figurerer der er skremmende kreative, så vel som pietistisk kvalitetsbeviste. Utfordringen ligger i å finne en innpakning som yter hver låt rettferdighet, uten at noen spor stjeler showet fra de andre bidragene. Det er vanskelig å se for seg, både i teori og i praksis, hvordan dette skal gjennomføres.

Her er vi kort og godt nødt til å brette opp ermene på skjorten, stille seg ved platespillerene og jobbe. Prøve og feile, om igjen og om igjen, helt til man til slutt lykkes. Og tilbake står vi der med et stykke komplett mikstape, slik som DJ Jakobsen med dette nå har klart fire ganger på rad.

På de to første utgivelsene i denne serien var det låtene alene som sørget for innertier på karakterskalaen. På de to neste platene har det vært totalopplevelsen av smart låtutvalg, kombinert med en imponerende gjennomtenkt oppbygning som har gjort jobben.

Gjennom åtti minutter møter vi nå som tidigere hip hopens redningsmenn i skjønn forening med rocklivbøyer som The White Stripes og elektrohoder type Boards Of Canada. Det vakreste med det hele er hvor fint disse vidt forskjellige uttrykkene jobber sammen til å bli en blomsterbukett av beats, kreativitet og gjørmete rock’n’roll. Siden vi har tatt av oss hatten for mindre enn dette før, er det saktens på sin plass å gjøre det nå!

Av med hatten for Debis-serien altså, og alle flinke musikere som følger hjertet fremfor salgslistene. Og ikke minst for til DJ Jakobsen som sakte men sikkert tilfører meget etterlengtet dybde til miksepultene her til lands.

Det skal bli utrolig spennende å følge denne serien videre. Akkurat nå er den på vei til å etablere seg som egen sjanger innefor mikstapesegmentet. Og det rett foran fjesene våre – i dette bittelille landet langt mot nord. Slikt kan lett gi både en og to klumper i halsen…

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.