Strictly Hip Hop – Oppløftende samler

Strictly Hip Hop – Oppløftende samler

Hip hop-samlere kan være et tveegget sverd. Det blir noen ganger smakfullt og engasjerende, som tilfellet har vært med samlerene til DJ Jakobsen (Debris 1-4) og DJ Spinbad (Fabric 14). Men faren er alltid til stede for at resultatet blir en urenset salat av materiale som ikke en gang ville sett på hverandre hvis de befant seg på samme fest. Men som av kommersielle grunner likevel har blitt satt sammen for å fungere på plate.

Samleren Strictly Hip Hop er i så måte en oppløftende erfaring når den konsentrerer seg om å vise frem artister på labelene Duck Down, Babygrande, D3 og Dcide. Det flotte er at den ikke utgir seg for å være noe annet enn en samling med hip hop-spor som det er mulig å både hoppe og danse til. En drøy time med flere oppturer enn klare nedturer. Og av oppturene flere spor som kommer til å gjøre det skarpt når det skal festes i sommer

Gamle ringrever som ONYX, South Central Cartel og Jedi Mind Tricks er representert med spor som holder vann. Det samme kan sies om innslaget fra Westside Connection-medlemmet MC 10, Hittig Switches, hentet fra albumet Da Hood. Dette er en koselåt som holder vanndampen oppe med sin ene fot i et minimalistisk lydbilde. Knallerter som dette skal det godt gjøres å mislike!

Oppsummert er Strictly Hip Hop en jevnt over fin hip hop-samler som spiller på trygge beats fra stabile bidragsytere. Ingen spor er umulige å høre på, selv om Little J-bidraget Make It Hot (opprinnelig fra albumet Back 2 J) kommer farlig nær.

Og da kan man egentlig være fornøyd med denne skiva. Den gir men enn den tar, samler mer enn dem splitter, og duger utmerket til kvalitetsfyll i lag med gode, hip hopende venner. Til tross for ikke akkurat grensesprenge spennende innhold, bør dette kunne være et akseptabelt valg for de dagene som krever real, lettfattelig rapmusikk for å komme i gang.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.