Running With Scissors – Deilig og intens hardcore

Running With Scissors – Deilig og intens hardcore

Running With Scissors er et resultat av meget godt og hardt arbeid, og er Dominics første utgivelse på DIY-labelen Dead Letter Records, som også har utgivelser av blant annet Johndoe, Silence the Foe og Desperado på samvittigheten. I forbindelse med sommerens lanseringer arrangerte Dead Letter slippfest på alle hardcorehelters utested, UFFA i Trondheim, med påfølgende turné for både Dominic og labelbrødre Desperado.

Noen ganger er man overlykkelig over at en EP vanligvis kun inneholder fire-fem spor, og ber en stille bønn når skiva slutter å spinne. Denne EP-en smeller til med fem übersterke låter, og setter lytteren i en helt annen situasjon. Med en trommeoutro på åpningssporet som ligger i bakhodet gjennom de tre neste låtene og gjenforenes på siste sporet, gir dette en sinnsykt solid følelse.

Det er tydelig at bandet henter inspirasjon fra melodiske emoband som Starmarket, iblandet litt hardere saker à la JR Ewing. Dominic har likevel mer enn nok særpreg og tæl til å stå på egne bein, og utklasser på visse punkter sine inspirasjonskilder med stor eleganse.

Melodiene i seg selv er ikke veldig varierende, så en eventuell fullengder måtte selvfølgelig ha inneholdt litt mer variasjon i låtvalget, men etter endte fem spor har man absolutt lyst til å høre mer. At alle låtene er spilt inn tilnærmet live i studio på kun én dag sier vel sitt?

Åpningssporet Show And Tell gjør jobben og klarer å fange interessen slik at spor to, Million Dollar Bill, får den oppmerksomheten den har krav på. Låta griper fast i alt du har av armer og bein, og holder deg fast helt til siste tone. Lamslått! Headbanging er obligatorisk her.

Å høre en skive hjemme i din egen stue kommer aldri til å være det samme som å overvære en livekonsert, men i noen tilfeller, som i dette, er det ikke langt unna.

Petter L. Solberg

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.