Love. Angel. Music. Baby. – Velskapt solodebut

Love. Angel. Music. Baby. – Velskapt solodebut

Takket være profesjonell hjelp fra aktører fra musikkens øverste elite; Dr Dre, The Neptunes, Andre 3000 fra OutKast, Nellee Hooper, Jimmy Jam & Terry Lewis, New Order og Linda Perry, har Gwen Stefani tråklet sammen et album som overgår all forventning. Den noe håpløse tittelen til tross: Love. Angel. Music. Baby. er intet mindre enn et oppiktsvekkende godt og gjennomført album.

Ballet åpner med førstesingelen What You Waiting For?, som allerede – og helt fortjent – er blitt en stor hit. På Dr Dre-produserte Rich Girl, for øvrig en elegant omskrevet versjon av If I Was A Rich Man, har Gwen fått med seg rapperen Eve, som hun også har jobbet sammen med tidligere.

I likhet med vår egen Annie, har altså Gwen Stefani også fått med seg et knippe kyndige produsenter på sitt debutalbum. Nellee Hooper er den mest fremtredende av dem, men også The Neptunes, Tony Kanal, Johnny Vulture, Dallas Austin og nevnte Dr Dre står for godt grunnarbeide.

Låtmaterialet er i seg selv også jevnt over svært godt gjennom hele albumet. Gwen har selv hatt en finger med i spillet på de fleste av bidragene. Love. Angel. Music. Baby. er med andre ord fylt opp med godlåter. Spesielt godt fungerer Garajuku Girls, Serious og The Real Thing. Sistnevnte med New Orders Peter Hooks umiskjennelige bassganger som drivkraft.

Oppsummert har Gwen Stefani for alvor tatt steget helt ut og sørget for at den stjernestatusen hun i lang tid har hatt gjennom mildt sagt middelmådige No Doubt omsider føles fortjent. Riktig nok har hun ikke klart dette helt alene, for apparatet hun har i ryggen er utvilsomt en vesentlig faktor for at alt fungerer så bra som her. Det vil overraske stort om ikke Love. Angel. Music. Baby. blir vinterens største suksess på platefronten.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.