Love Songs – A Compilation… Old And New – Sviskemester Phil

Love Songs – A Compilation… Old And New – Sviskemester Phil

Som tittelen antyder er Love Songs – A Compilation… Old And New en samleplate bestående av britens mange sanger om lengsler og kjærlighetsforhold. Og mange av dem er faktisk opg fremdeles ganske fine og behagelige å høre på. Og definitivt bedre enn sitt rykte. Over to CD-plater oppsummeres hele Phil Collins’ 23 år lange solokarriere. Her utelukkende gjennom kjærlighetsballader.

For gamle Genesis-fans gjorde nok soloartisten Phil Collins seg aller best i klassiske poplåter som In The Air Tonight og Another Day In Paradise. Men da ingen av disse kan arkiveres under fellesnevneren ”love songs”, er de heller ikke med her, selv om begge rent musikalsk i og for seg hadde passet inn på samlingen.

Selv om Phil Collins i dag av mange lett kan karakteriseres som en tildels kjedelig artist for de store massene, er det ingen som skal kunne ta fra mannen hans teft for å lage ballader. De fleste låtene på denne samlingen er også nettopp Collins’ egne låter, men det er også gjort plass til en rekke covertolkninger. Deriblant True Colours (mest kjent gjennom Cyndi Lauper) og bidrag signert Leonard Bernstein, Irving Berlin og Smokey Robinson.

Åpningssporet Tearing And Breaking fra 2001 og If Leaving Me Is Easy, hentet fra debutplaten, er samlingens kunstneriske høydepunkter. Klassiske popballader som Against All Odds (Take A Look At Me Now) og Groovy Kind Of Love vil nok også vil vekke sterke romantiske minner hos de som forelsket seg på åttitallet.

Albumets tittel lyver dog litt, da det ikke finnes et eneste nytt innslag på platen. To låter fra 2001 kan ikke forsvares som ”nyheter”. Men alt i alt bør Love Songs – A Compilation… Old And New kunne fungere fint som årets julegave til mor – eller kanskje aller helst til bestemor…

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.