Old Friends – Live On Stage – Trivelig nostalgi fra gamle helter

Old Friends – Live On Stage – Trivelig nostalgi fra gamle helter

Det skal godt gjøres å lage et dårlig produkt med en så solid mengde popperler som dette paret skrev i løpet av samarbeidet, som strakte seg fra debuten Wednesday Morning 3 A.M. i 1964 til Bridge Over Troubled Water i 1970.

Simon & Garfunkel har gitt ut flere livealbum tidligere, deriblant The Concert In Central Park i 1982. Hovedforskjellen er at det stor sett kun er duoens egne verk som presenteres denne gang, med noen få unntak som Paul Simon-låtene American Tune og Slip Slidin’ Away, samt The Every Brothers’ gjesteopptreden med Bye Bye Love

Selv om de fleste låtene i seg selv er suverene, blir det av og til noe sidrumpa med enkelte fremføringer. Om dette har med alderen å gjøre vites ikke. Ta for eksempel Mrs. Robinson, en av de flotteste poplåtene noensinne, som på Old Friends snubler avgårde i et urovekkende snegletempo uten driv og glød.

Paul Simon og Art Garfunkel har også fått med seg et dyktig backingorkester, men det er likevel de enkleste arrangementene som fungerer best her. Spesielt nydelige Scarborough Fair, The Sound Of Silence og The Boxer vitner om duoens teft for udødelige popkomposisjoner.

Alt i alt er dette et fint liveopptakk som fungerer som en god oppsummering av duoens virke. Selv om det er fint lite nytt å spore her i forhold til The Concert In Central Park, havner nok Old Friends – Live On Stage under mange juletrær i år.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.