Worlds Apart – Fortsatt slagkraftige

Worlds Apart – Fortsatt slagkraftige

Det sier seg selv at det er en utakknemmelig oppgave å måtte følge opp en moderne klassiker. For Texas-gruppen …And You Will Know Us By The Trail Of Dead har dette vært tilfellet ettersom den forrige studioplaten deres Source Tags & Codes av mange ble holdt for å være en av 2002s absolutte platehøydepunkter. Med sin stormende blanding av rock, prog, pop og punk gjorde de sin debut på stort plateselskap til noe musikkinteresserte verden over sent vil glemme.

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead overgår ikke selv på denne platen. Men når det er sagt må det også tilføyes at det likevel ikke er så fryktelig langt unna det å nok en gang lage en musikkhistorisk bauta. Gruppen har også denne gang sex med et vell av forskjellige uttrykksformer uten å la den ene eller andre retningen få ta overhånd. På den måten blir bandet alltid uforutsigbart, og det er ikke mulig å beregne hva som vil møte oss rundt neste låthjørne.

Selv om lydbildet denne gangen er myknet litt opp, og den rene popen oftere kommer til syne, vet bandet hva som skal til for å overraske. På låtene hvor de inviterer sarte pop-ører inn på kaffe, er de også lynrakst ute med å vrenge gitarene slik at snill lyd kvikt blir slem, og korstoget mot ubetydelig musikk kan fortsette.

Det er mulig de største støy-entusiastene kommer til å irritere seg grønne over at denne platen ikke er like helhetlig og voldsom som forgjengeren. Men å irritere seg over en plate som viser et band som ikke ønsker å kjøre seg fast, men heller vi utforske låtteften sin, er ikke så mye annet enn bortkastet bruk av energi. Worlds Apart er en veldig bra plate helt uavhengig av hva man kanskje skulle ønske den egentlig var.

Andreas Haslegaard

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.