Hard To Be A Rock’ N Roller – Underholdende ironi

Hard To Be A Rock’ N Roller – Underholdende ironi

Wig Wam er på vei til å bli Norges nye rockhelter. De har stjålet åttitallets puddelrock-oppskrift og mikset inn en stor dose ironi. Noen av låtene er så gjennomførte at de kunne vært hits dengang.

Alle de gode gamle triksene er der, med doble gitarsoloer, pipekoring, falsettvokal og sleske snakkepartier med gamle keyboard-effekter. Låtene er overraskende fengende, og det er på ingen måte snakk om noen halvgjort jobb. Innimellom kan man til og med helt glemme at det hele er på tull. Som for eksempel på den lille låten 667 The Neighbour Of The Beast, som stikker seg ut som en lynvittig Iron Maiden-parodi.

Wig Wam tar et par skritt lenger enn The Darkness når det gjelder ironi. Og det er ingen tvil om at humor er hovedingrediensen i dette prosjektet. Mens de britiske liksom-metalmennene jekker ned et par hakk og tjener på det når det gjelder salgbarhet, driter Wig Wam tydelig i pengene. Hard To Be A Rock’N Roller er en slags lydversjon av klassikerfilmen Spinal Tap, og både tekster og musikk når hysteriske nivå. Iblant kan man rent glemme seg, til det resultat at rockefoten og nostalgien tar overhånd.

På rockballadene, som Crazy Things går det hele over i det pinlige, men det er vel også effekten bandet er ute etter. Man får til og med en opprocket Spice Girls coverlåt på kjøpet. Hard To Be A Rock’N Roller er en underholdende og dyktig uttenkt plate alle som vokste opp på åttitallet kan sette pris på.

Helene A. Aasen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.