Monkey Tonk Matters – Ypperlig oppfølger

Monkey Tonk Matters – Ypperlig oppfølger

Monkey Tonk Matters spinner Sergeant Petter videre på den velfungerende oppskriften bestående av lekre og lekne poplåter og småskjev country som fungerte så ypperlig på debuten. Sangene er kort sagt en fornøyelse å lytte til, mye takket være de bergenske produsentguruene The Sensible Twins, som også har regien for Real Ones fremdeles rykende ferske utgivelse.

Låtene er korte og presise med finurlige arrangementsmessige tyvtriks hentet fra backkatalogen til de fleste popstorheter det er verdt og nevne. Smarte strykere, banjo, steel og honky tonk-piano, levert av musikere som Tarjei Strøm (Ralph Myerz And The Jack Herren Band) og David Chelsom Vogt (Real Ones), samt The Sensible Twins selv naturligvis. Alle dukker opp i låter der de skal gjøre lytteopplevelsen uovertruffen.

Høydepunktene kommer like ofte som lavtrykkene inn over vestlandet. De musikalske perlene setter inn allerede i åpningssporet As The Records Starts og kulminerer med den allsangvennlige Way To Go med utsøkt harmonivokal av Heidi Torsvik.

Noen feilskjær er riktig nok sporbart her. Blant annet kan sersjantens stemme virke noe sutrete her og der. I tillegg er enkelte låter noe anmasende, som for eksempel avslutningsporet Hong Kong Song. Denne fremstår nesten som banal – selv om det er et mektig kor med og alt.

Men du verden: Monkey Tonk Matters er en mer enn verdig oppfølger til It’s A Record!

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.