Far Out In Aradabia – Araberkabaret

Far Out In Aradabia – Araberkabaret

Arabs In Aspic består hovedsakelig av skihoppere, der hele tre av bandets medlemmer har en personlig rekord på over 210 meter! Den mest kjente er nok Tommy Ingebrigsten, tidligere innehaver av verdens lengste skihopp, som på dette albumet spiller akustisk gitar.

Bandet spiller klassisk hard rock av den typen Black Sabbath og Deep Purple regjerte med på syttitallet. På Far Out In Aradabia er det over femti minutter med musikk fordelt på seks spor, det vil si at låtene er lange og det gis god tid til både soloer og en rekke psykedeliske innslag, samt mye bruk av det obligatoriske Hammond-orgelet. De lykkes tidvis brukbart med dette, men det blir dessverre litt for ofte forutsigbart og mindre interessant.

Det er jevnt over mye instrumentalt og lite vokal. Der vokalen slipper til er den i hovedsak fordreid til en Ozzy Osbourne lignende vokal, riktig nok i en noe svakere versjon. Og det Jostein Smeby viser av stemmeprakt blir litt for tamt og står ikke helt i stil til energien og driven i resten av musikken han og bandet serverer. Et unntak for dette er Come To Me, en småpen liten psykedelisk sak, som starter i det små og jobber seg oppover i intensitet og styrke. Her passer også vokalen bedre inn og er albumets beste låt.

Far Out In Aradabia er en litt ujevn platedebut der noe gjøres bra mens noe er mindre overbevisende. Alt i alt mangler det litt før de er like gode innen dette fagområdet som innen skihopping, men det er et godt nok treningsgrunnlag til å jobbe videre på.

Erik Sætrang Amundsen

Har skrevet for Panorama siden starten av 2000-tallet.

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.