Out Of Exile – Godt håndverk

Out Of Exile – Godt håndverk

Med Rick Rubins stødige grep rundt det produksjonsmessige betyr ikke det at Audioslave tar direkte lett på tingene her. Out Of Exile er i likhet med debuten en plate som kanskje først og fremst bæres av Chris Cornells stemme, men her strekkes linjene noe tydeligere tilbake til hans gamle band Soundgarden enn til ”backingbandet” Rage Against The Machine.

Rent teknisk er det lite å utsette på Audioslave-medlemmenes traktering av sine respektive oppgaver innad i bandet. Låtmessig er det meste her på det jevne og fullt på høyde med tidligere bragder. Likevel er følelsen av å ha hørt mye av dette før tidvis overhengende. Noe som beklageligvis ikke slår direkte positivt ut for Out Of Exile som et helhetlig og selvstendig produkt.

Når det er sagt bør det også legges til at enkeltbidrag som åpningslåten Your Time Has Come, tittelsporet Out Of Exile og singelen Be Yourself, er eksempler på låter som er i besittelse av kvaliteter som skiller dem positivt ut i backkatalogen til alle involverte musikere. Et annet spor som kan nevnes er The Worm. Alle eksemplene er vidt forskjellig utformet, hvilket bekrefter Audioslaves teft for sikring av sitt materiale gjennom å bevisst benytte variasjon som et middel for at lytteren ikke skal gå lei. Og akkurat dét funker.

Utover det som allerede er nevt er det mye positivt å trekke frem ved Out Of Exile. Albumet er fylt opp med catchy melodilinjer og fiffige riff og fungerer sånn sett utmerket til sitt bruk. Men for de mange som har platehyllene fulle av Soundgarden- og Rage Against The Machine-plater fra før av er det vanskelig å se for seg at denne utgivelsen vil være i stand til å matche gammel storhet. Til det blir dette hakket for anonymt. Vi skal heller ikke glemme at nittitallet for lengst er over, noe som kan være litt vanskelig å overse i dette selskapet.

Paul A. Nordal

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.