Skåne – Koselig Bo

Bo Kaspers Orkester har som kjent tatt både broderfolket og oss her hjemme med storm, gang etter gang, år etter år. Når vokalist Bo Sundström nå forsøker seg på suksess alene, har han bommet litt med det han har å servere på plata Skåne.

Sundström har en karakteristisk stemme- det er ingen tvil om den saken- og det er vel også den som har gjort Bo Kaspers Orkester til det det er i dag.

Likevel klarer ikke mannen seg like godt uten orkesteret sitt, så det er tydelig at kjemien internt i orkesteret har vært avgjørende for å løfte Sundströms stemme frem til sin rett gjennom alle disse årene.

Det betyr imidlertid ikke at plata er dårlig. Om ikke gripende vakker, så er den temmelig hyggelig, eller rett og slett ganske koselig om du vil. En plate som passer best på sommerstid. En plate som ikke blir sittende som viktig, men som likevel fungerer akkurat i øyeblikket, og noen ganger så holder jo akkurat det innen denne sjangeren.

Skåne er en plate med dempet popmusikk, stigende og synkende i tempo, men hele tiden med Sundströms klassiske hverdagslige observasjoner av livet tekstmessig.

Det er kjærlighet og svik, vin og elskov. Små stikk til livet generelt og vakre melodier. Så da gjør det kanskje ikke så mye likevel da, at Bo har tatt seg en pause fra sitt orkester.

Men for å få denne plata godkjent må han love å finne tilbake til vennene sine neste gang. Noe dårligere enn dette aksepteres rett og slett ikke.

Nils F. Skumsvoll

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.