Soulified – Sjelfull blues

Soulified – Sjelfull blues

Kristiansandsartisten Ronnie Jacobsen er bluesutøver med gitaren som sitt hovedinstrument. Ikke nødvendigvis veldig originalt akkurat dét, men heldigvis har mannen vett til å begrense seg. Sjangereksperimenteringen er tonet noe mer ned enn på debuten Adjust Your Stereo. Likevel står ikke Soulified tilbake som en ren bluesplate. For som tittelen antyder er unge Jacobsen glad i soul også. Og nettopp soulmusikk kan det spores i rikt monn på dette albumet.

Det kan som sagt virke som om Ronnie Jacobsen liker soul. Mange av låtene på albumet kan også trygt plasseres i soulbåsen. Spesielt er Told You So et godt bevis på det. Her høres han ut som en inspirert Bobby ”Blue” Bland, mens melodien har en viss likhet med Bland-klassikeren I Wouldn’t Treat A Dog (The Way You Treated Me).

Ronnie Jacobsen er en god gitarist som ikke synes å være overdrevent glad i gitarsoloer. I stedet lar han de selvkomponerte låtene få oppmerksomheten. Hvilket han gjør helt rett i. Låtmaterialet kombinert med en stemme som det oser sjel av er det som gjør platen til det den er; en trivelig og bunnsolid utgivelse hvor de arrangementsmessige detaljene krydrer Jacobsens gitarspill på utmerket vis.

For øvrig er det nok av høydepunkter å hente på Soulified. Den munnspilldrevne In The Land Of…, den behaglige og slepende soulballaden Chain og Pleeding Blues, hvor han tar en liten utflukt inn i jazzen, er alle låter som preger albumet på en god måte.

Tross alle godord så er denne platen likevel ikke helt feilfri. Noen av innslagee bærer ingensteds hen og mangler et nødvendig fokus. Men oppsummert er Soulified en varm og lekende bluesplate det er vel verdt å investere surt opptjente penger i.

Dagfinn Bergesen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.