Riot Detonator – Krafteksplosjon fra Notodden

Riot Detonator – Krafteksplosjon fra Notodden

MindGrinder er i godt selskap med blant andre Wynjara og Red Harvest på Samoths label Nocturnal Art Productions. Bandets andre fullengder, som altså har fått navnet Riot Detonator, vitner om at MindGrinder har svært mye å fare med i den norske metallscenen. Dette selv om de heller mer mot den rene dødsmetallen enn de fleste av sine kolleger.

Albumet åpner med et brøl, og Warhead er i gang. Videre følger sterke Pathetic Submission, som for øvrig inneholder albumets eneste innslag av ren vokal. The Rebellion er albumets klareste favoritt, med et fett riff som drivende faktor.

Etter vel halvspilt album får vi et et forfriskende avbrekk fra spetakkelet med den helakkustiske Epilogue. Vi får slappet av i nøyaktig ett minutt før det som seg hør og bør braker løs igjen med den passelig tittulerte Hellfire.

Det som i stor grad skiller MindGrinder fra andre dødsmetallband er at de klarer å balansere mellom det ekstremt aggressive og det noenlunde melodiøse. Et godt eksempel på dette er nevnte Hellfire, som går fra å være en brutalitet til å minne om Pantera i sine glansdager.

Det er trivelig å konstatere at MindGrinder lett matcher våre svenske naboers sans for lekker dødsmetall. Riot Detonator bør score høyt på metallkjenneres årslister i desember.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.