They Never Die – Umoden debut

They Never Die – Umoden debut

Som vinnere av Eggstockfestivalen 2004 burde Malsain absolutt kvalifisere til stempelet unge og lovende.

Det er mulig man som anmelder derfor bør være forsiktig med å uttale seg for negativt om et band som sannsynligvis kommer til å klare seg greit i fremtiden. Faktum er likevel at Malsain som ekstremmetallband skal konkurrere om lytterne mot etablerte artister som Darkthrone, Enslaved, såvel som Taake og Khold, og må derfor tåle en sammenligning med disse. I så måte kommer bandet rimelig dårlig ut.

Malsain har noe så originalt som en kvinnelig vokalist som skriker lungene i fillebiter. Ikke at man kan høre den store forskjellen på Skumring og en hvilken som helst annen svartmetallvokalist, men det er absolutt en artig detalj.

Når det gjelder albumet, består det av syv låter med både norske og engelske tekster. Beklageligvis er det kun én av disse låtene som holder rimelig bra nivå. Kvele Seg, som også har fått egen video, er en god og kald låt som setter standarden alt for høyt for resten av materialet. Riktignok finnes det spor av oppegående metall her og der, men sett som helhet er dette rett og slett et dårlig album.

They Never Die er for øvrig et godt eksempel på at det ikke alltid er lurt å trykke tekstene i coveret, da de i dette tilfellet blir ufrivillig komiske. Det er meget mulig Malsain har det som skal til for å slå igjennom før eller siden, men denne gang blir det dessverre skivebom.

Pål M. Dimmen

Legg igjen en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.